Sollicitatiegesprek voeren

Nadat wij jou, als kandidaat, succesvol hebben voorgesteld bij onze opdrachtgever zal je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Kom op tijd en zorg dat je de achtergrond van het bedrijf kent.

Bereid je goed voor

In het sollicitatiegesprek krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de opdrachtgever. Dit is jouw moment om te laten zien dat jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. Je kunt je thuis voorbereiden door zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de organisatie. Bezoek bijvoorbeeld de website van het bedrijf om een algemene indruk te krijgen.

Het gesprek

Wees tijdens het gesprek enthousiast, en toon interesse in het bedrijf en de uit te voeren werkzaamheden. Zit recht, leg je armen rustig op de leuning of tafel (niet over elkaar, dit komt gesloten over) en val de gespreksleider niet in de rede. Aan het einde van het gesprek krijg je bijna altijd de vraag of jij nog vragen hebt. Bereid daarom een paar positieve (vak)gerichte vragen voor. Hiermee toon je aan dat je zeer geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie. Wees kritisch en netjes, maar niet te bescheiden.

Maak persoonlijk kennis

Omdat we graag willen dat elke werknemer een bekende voor ons is en wij een bekende willen zijn voor elke werknemer, nodigen we je eerst persoonlijk uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken al jouw wensen en vaardigheden. We vertellen hoe wij werken en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard nemen we de tijd voor je, zodat je precies weet wat het inhoudt om een ‘TEAMEer’ te zijn.

Schrijf je direct in of laat je telefoonnummer en/of e-mailadres achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

vraag-advies-plaat